cu grație, prin viață

de L'Arylequine

sis

sunt zile când mă uit în autobuz. sunt atâţia oameni, dar niciunul nu-ţi seamănă. se mai opreşte câteodată, un om mai intră, altul iasă. niciunul nu-ţi seamănă. nu au părul închis, înscărit. nu poartă haine chic, şi nu au zâmbetul sarcastic al tău. sarcastic, şi totuşi dulce. mă caut în buzunare, să fumez. uit că eu nu fac asta. şi apoi, cobor.

îmi arunc privirea pe lângă vitrine. văd, cu coada ochiului, cum stă aproape ascunsă, în vitrină…Casual Vacancy, J.K. Rowling. imaginar, îmi scap ţigara din gură. pe care nu o am, şi pe care niciodată nu o fumez.

mă inspiri zilnic, ştii? felul tău boem de a fi. parcă ai pluti, nu ai umbla. priveşti visătoare oamenii care trec, aşteptând parcă să-l vezi pe el. care el? ei, nu ştiu. trec pe lângă o cafenea, şi aştept să te văd aplecată asupra unui carneţel, ţinând un condei în mână. să te văd cum scrii. în modul clasic, nu ştiu de ce. apoi, trec pe lângă o mulţime de oameni. din nou te văd plutind peste ei, îmbrăcată într-o rochie vişinie, cu corset. pari a fi un poem în mişcare, un personaj victorian ce a alunecat dintre pagini, o scriitoare nemuritoare.

eşti o frumuseţe a naturii, una atipică, exotică. eşti un artefact în mişcare. eşti…prietena mea cea mai bună, sufletul meu geamăn, inspiraţia mea, sora mea. eşti…o făptură unicată.

Cu dragoste.