#3

de L'Arylequine

E uimitor câte gânduri diferite îţi pot trece prin minte la un simplu impuls al creierului. Curentul electric trece prin cap, cu uşurinţă, datorită conexiunea deja formată a sinapselor, şi începe să îţi ofere imagini, percepţii olfactive, sunete, cuvinte răsfirate, toate acestea, în mai puţin de o fracţiune de secundă. Totul se întâmplă atât de repede încât nu ai timp să reacţionezi, să raţionezi, să le aranjezi, să le pui în ordine. Din cauza vitezei cu care impulsul electric parcurge sinapsele, raţiunea este obosită, adormită, nu are timp fizic să vadă, să înţeleagă totul, aşadar selectează din miile de gânduri – în general unu sau două, pe care obişnuieşte să le disece, iar mai apoi oferă fiecărei terminaţii nervoase un impuls, transformându-l într-o senzaţie reală, precum o amintire.

Un fenomen asemănător am trăit şi eu mai devreme. În timp ce mergeam ca un zombie pe drum, mintea mea îşi făcea de lucru cu acele mici scânte, care treceau prin mintea mea. Apoi, în foarte scurt timp, mi s-a format pe retină o imagine familiară, pe care o văzusem lunile trecute. Se făcea că era pe acolo o pereche de doi oameni de ştiinţă, care stăteau şi analizau un schelet, ce data de prin anul 2012, ei aflându-se pe undeva, prin anul 3012. Era normal, aparent. Însă, umerii erau mai ridicati, gâtul mult mai scurt, iar braţele, normale, păreau mult mai scurte, din cauză că erau îndoite la curbura cotului. Pamele erau îndreptate în jos, cu degete drepte, inerte şi desfăcută. Iar acolo, într-o bulă, scria ceva de genul: „Doamne Dumnezeule, cine ştie ce a pătimit.” În celălalt chnear în schimb, era un puşti din anul 2012, are stătea în pat, având poziţia scheletului. Însă, în braţe avea un laptop. Atunci m-a trăznit o idee!

Poate că în următorii 200 de ani, bloggerii, rpg-işti, tumblriştii, gamerii, feibukiştii, twitterişti, 9gaggerii şi ceilalţi, vor deveni o specie aparte. Nu vor mai fi doar oameni cu hobby, ci pur şi simplu o altă specie, care mănâncă puţin, stau gârboviţi la mese, sau cu braţe foarte scurte, care au nevoie doar de Laptop şi conexiune la internet. Care nu vor mai fi în stranie să vorbească, să se comporte normal. Care au fost distruşi de propria lor dependenţă.